Kako izbrati inštruktorja

Kako izbrati inštruktorja je klasično vprašanje vseh, ki potrebujejo inštrukcije.

Inštrukcije so dostopne na več različnih načinov. Največkrat se iskanje začne v ožjem krogu prijateljev, znancev, sorodnikov. Vsak pozna vsak osebo, katera je bolje izobražena s področja za katero iščemo inštrukcije. Vendar so redke osebe tudi pripravljene in sposobne znanje predajati naprej. Proces podajanja znanja je zahteven. Obvladovanje znanja je vse kaj drugega, kot podajanje znanja na druge osebe. Tako imamo mnogo oseb, ki snov sicer dobro poznajo, niso pa najbolj vešči podajanja znanja na druge osebe. Zato je potrebno tudi nekaj dodatnega znanja in sposobnosti. Vsaka oseba, ki ima znanj, lahko to poda na razne načine. Nekateri so sposobni znanje podati drugim osebam na enostaven način. Ta način je največkrat tudi zanimiv in izviren.

Dober instruktor se bo znal vživeti v problem, ter znal poiskati najboljšo rešitev za ta problem. Včasih je potrebna majhna vzpodbuda, dober primer iz prakse ali znano dejstvo, da se proces inštruiranja izvede. Kako izbrati inštruktorja, ki bo znal uspešno in učinkoviti instruirati je želja vseh, kateri željo omogočiti dodatno znanje sebi ali svojim otrokom. V primerih, ko poznamo inštruktorja teh težav ni. Včasih lahko instruktorja dobimo preko svojih prijateljev, sorodnikov in znancev. Težje pa postane vprašanje, kako izbrati inštruktorja, ko nimamo nobenih informacij o dobrem inštruktorju.

Takrat si pomoč poiščemo povsod tam, kjer iščemo običajno informacije. Danes je pogost način pridobivanja informacij splet. Informacije preko spleta so dostopne, enostavne, v primeru dobrih referenc tudi učinkovite. Na drugi strani se vsi, ki ponujajo razne storitve ali kaj drugega, zavedajo učinkovitosti spletnega oglaševanja. Tako pridemo do soočenja ponudbe in povpraševanja. V tem primeru inštrukcij. Med vsemi ponudbami bodo vsi, ki iščejo izbrali tiste ponudnike, kateri se jim zdijo na kratko povedano najboljši.

Kako izbrati inštruktorja, postaja v sodobni dobi polni mnogih hitrih, dostopnih in učinkovitih informacij, vedno manj zahtevno.