Modne ročne ure

Danes bo beseda tekla o ročnih urah. Verjetno se vam ta besedna zveza zdi že pravi ahronizem, besedna zveza modne ročne ure pa totalni ne smisel, ker ročne ure pa res ne morejo biti moderne, glede na to, da jih nihče več ne nosi, ker jih ne potrebujemo, ker imamo telefone in ure na njih. Pa res mislite, da je tako? Res mislite, da ročne ure ne potrebujete in da niso modne? Naj vas prepričam v drugačno mišljenje.

Res je, da imamo dandanes vsi uro na mobilnih telefonih, toda kolikokrat ste v situaciji, ko mobilnega telefona nimate ob sebi? Menite, da se to ne dogaja pogosto. Pa poglejmo, v avtomobilu ga med vožnjo ne smete uporabljati, veliko bolj preprosto pa bi bilo, če bi med vožnjo na uro pogledali na svoje zapestje. S tem ne bi ogrožali svojega in drugih življenj.
Pri zdravniku morate izklopiti svoj mobilni telefon, pa na letalu, da ne govorim, kako nihče ne upošteva opozorilnih znakov na bencinskih črpalkah, sploh veste kako nevarno je to, če vam pade telefon na tla in ob tem na bencinski črpalki eksplodira baterija? Tudi v vseh teh primerih bi bilo veliko bolj varno in smotrno, če bi preprosto imeli uro na rokah.

Kaj pa športne dejavnosti? Lahko si izmislijo 1001 način kam s telefonom med tekom, ampak enostavno ni priročno in zelo je v napoto s seboj nositi in telefon in vodo in ključe, po možnosti še denarnico. Boljše je, da si umislite kakšno modno športno uro, ki vam poleg tega, da kaže na čas, še meri razdaljo in srčni utrip.

Sploh pa je govora o modnih urah, kar pomeni, da so ročne ure spet v modi, v modi kot pravi modni dodatek, okras. Tudi, če ne gledate na ročno uro, koliko je ura, pa ročna ura izgleda dobro in pametno ter sofisticirano. Dandanes pa si tudi ni mogoče zamisliti uspešnega poslovnega moškega brez ročne ure, zato, če je še nimate, hitro v nabavo.