Najbolj zdrava hrana

V sodobnem svetu vedno bolj razumemo, kako pomembna je zdrava hrana, ki je poleg gibanja osnova zdravega življenja. Zdravo življenje pa je polno življenje, ki nam omogoča, da imamo dovolj energije za spopadanje z vsakodnevnimi izzivi ter da pri tem ohranimo tudi dobro počutje in zdravje.

Če želimo imeti dovolj energije, pa je zdrava hrana tista, ki nam jo lahko da, zato je zelo pomembno, kaj jemo. Tisto, kar vnesemo v naše telo, je namreč vir energije. Vsi vemo, da prazna vreča ne stoji pokonci, prav tako pa bi se morali zavedati, da tudi vreča, v katero damo slabe in nekakovostne sestavine, ne stoji dobro. Treba je torej poskrbeti za vnos čim bolj kakovostne in zdrave hrane.

Naša prehrana je osiromašena

Veste, da imajo popolnoma zreli sadeži veliko več vitaminov kot tisti, ki niso še zreli? A kljub temu zaradi dolgih poti, po katerih potuje sadje od drevesa pa do naše mize, največkrat obirajo ne le še nezrele sadeže, temveč sadeže, ki so še popolnoma zeleni.

Če ste mislili, da ti sadeži nato dozorijo med potjo po naravni poti, se krepko motijo, saj jim dodajajo poseben zorilni plin, s katerim lahko uravnajo, kdaj bodo dozoreli. S tem preprečujejo, da bi imeli trgovci v skladiščih kar naenkrat preveč zrelih sadežev za prodajo, ki jih ne bi mogli prodati, zato bi jim zgnili, kar bi povzročilo gospodarsko škodo.

To je samo en primer, takšnih in podobnih primerov pa je v naših sodobnih prehranjevalnih verigah še veliko. Dejstvo je, da je hrana, ki prihaja do nas, osiromašena, da nima toliko vitaminov in drugih hranilnih snovi, kot bi jo morala imeti, da bi bila zdrava. Naše telo pa potrebuje zdravo hrano, da ostane zdravo.

Katera hrana NI zdrava:
– konzervirana hrana,
– hrana z aditivi in drugimi umetnimi dodatki,
– močno predelana hrana,
– hrana z veliko vsebnostjo rafiniranega sladkorja,
– hrana z veliko vsebnostjo nasičenih maščob,
– hrana brez vitaminov, mineralov in drugih hranilnih snovi.

Super hrana lahko pomaga

Zaradi slabe prehrane naše telo težko dobi vse hranilne snovi. Zdrava hrana je žal vedno težje dosegljiva, zato si lahko pomagamo s tako imenovano super hrano oziroma različnimi prehranskimi dodatki. Našli jih boste na spletnem naslovu super-obrok.si.