Nasveti glede moških srajc

Moške srajce so zelo priljubljen kos oblačila, ki ga ima prav zagotovo vsak moški v svoji omari. Zato vam bomo v nadaljevanju dali nekaj nasvetov, ki bodo zagotovo uporabni, ko boste naslednjič oblekli ta kos oblačila.
Če radi nosite moške srajce bele barve, no, ali pa jih morate preprosto nositi zaradi službe. Potem bo za vse vas, naslednji nasvet zelo koristen. Najbrž večino zmoti obris in silhueta spodnje majice pod srajco, ki je vidna čez njo. Zato vam svetujemo, da pod belo srajco raje oblečete sivo spodnjo majico, saj bo ta veliko manj vidna kot bela spodnja majica. Siva se namreč veliko bolj ujema za našim kožnim tonom kot bela.

Naslednji trik, ki vam ga lahko damo, se tiče vihanja rokavov. Večina se loti vihanja od spodaj in sistematično nadaljuje proti komolcu. Veliko lažji in učinkovitejši način, obenem pa tudi vizualno bolj privlačnejši bo ta, da rob rokava najprej povlečete visoko čez komolec. Zaenkrat je rokav zavihan samo enkrat. Nato rokav od spodaj samo še enkrat zavihamo in – voilà! Tako je svoje srajce vihal tudi John F. Kennedy jih je vihal na tak način, zato je verjetno dovolj dobro tudi zate.

Preprosto tlačenje srajce v hlače lahko ustvari “muffin” efekt, ko se nam okrog pasa naguba in nabere blago. Tega si zagotovo nihče ne želi, zato naslednjič zgrabite ob straneh, jo na stranskem robu prepognite in povlecite nazaj, tako da se vam bo tesno prilegala okrog pasu. Lahko pa preprosto kupite ozek kroj, ki bo bolj tesen v pasu. Ko smo že pri tej temi, naj omenimo še to, da so srajce, ki imajo zaobljen spodnji rob primerne za tlačenje v hlače, medtem ko tiste z ravnim robom niso.

To je le nekaj nasvetov, ki vam bodo prav zagotovo prišli prav, ko si boste naslednjič nadeli moško srajco.