Pegasti badelj

Naša jetra se zelo hitro zastrupijo s toksini, katere vnašamo v telo nehote. Seveda se tega ne zavedamo, vse dokler se ne pokažejo težave in jetra začnejo slabše opravljati svojo funkcijo, kar dobro začnemo tudi čutiti in postane zelo moteče in neprijetno, mogoče celo boleče. In takrat se spomnimo na pegasti badelj ter to, zakaj si ga nismo omislili še predno je prišlo do težav.

Glede na to, da se vsi zavedamo pomembnosti jeter ter kako pomembno funkcijo imajo in, da jih zastrupljamo vsakodnevno, lahko pomislimo na to, da jim je pomembno zagotoviti ustrezno preventivo, ter preprečiti morebitne bolezni, ki bi utegnile nastati.  Mogoče nam je to nekoč bilo nedosegljivo, sedaj pa ko so nam prehranska dopolnila že tako dostopna in na voljo, pa nimamo razloga, da za zdravje tudi ne bi poskrbeli.

Težav se običajno zavemo takprat, ko je že rahlo pozno, upamo da ne prepozno. Torej takrat, ko je do njih prišlo in smo nekaj časa na nek način omejeni ter se primorani ukvarjati zgolj z zdravljenjem. Seveda upamo, da ni nič hujšega in bomo spet zdravi. Vendar pa se ni pametno in dobro igrati z organi kot so jetra, saj vemo, da se nam lahko to grdo maščuje. Če pa ni potrebe, da sploh pride do tega, pa toliko bolje. Res pa je, da moramo za to uporabljati in se odločati za razna prehranska dopolnila, ki so odlična kombinacija telesu prijaznih in zdravih snovi. Med njimi je tudi pegasti badelj, ki se obučajno uporablja za zaščito jeter, za regeneracijo teh. Presnova maščobe je lahko otežena ali celo oslabljena, morebiti nemogoča in tako lahko pride do še večjih in intenzivnejših težav. Tako da omenjeno prehransko dopolnilo služi tudi za presnovo maščob.

Jetra opravljajo pomembno fukncijo in vemo, da brez njih ne moremo. Da so odgovorna pri našem »telesnem mehanizmu« za kar nekaj stvari in jim zato moramo nuditi ustrezno pomoč oziroma okrepilo.