Verižica z imenom je super darilo za prijatelja ali prijateljico

Poznate občutek, ko se vrnete z druženja s prijateljem ali prijateljico in se počutite neprimerljivo boljše? Verižica z imenom je gotovo pravšnje darilo za dragocenosti, ki nam jih dajejo prijatelji.

Živimo v času, ki nam stežka dopušča veliko časa za kave in druženja, pa vseeno se nam v življenju še vedno veliko dogaja. Znanstveno je bilo dokazano, da človek nujno potrebuje socialno interakcijo z drugimi ljudmi, to je celo eksistencialnega pomena, zato je kava s prijatelji ali prijateljicami pomembna. Z njimi lahko delimo svoje uspehe in neuspehe, želje, spodrsljaje in največje vzpone; če gre za pravo prijateljstvo vas bodo v vsem tem gotovo podprli oz. vam v najtežjih trenutkih svetovali ali oprostili, če je le volja na obeh straneh za sklepanje kompromisov. To pa ni pomembno le iz vidika deljenja izkušenj, podpore,  navajanja na pritiske v življenju in razvijanja čustvene in socialne inteligence, temveč je stvar zelo fiziološka. Denimo med objemom se sprošča hormon oksitocin, ki je odgovoren, da smo danes pravzaprav živi. Svojemu ljubljenemu otroku lahko podarimo tudi verižico z imenom ali obesek, ki bo ovekovečil datum njegovih prvih dni ob ljubljenih.

Kadar nekoga objamemo se prav tako sprosti oksitocin, ki zniža krvni tlak in kortizol. Slednji je hormon, ki je odgovoren za stres, visok krvni pritisk in srčne bolezni.  Objemi tudi spodbujajo možgane k proizvodnji dopamina, hormona sreče.

Prijatelji, ki jih torej imamo niso le zato, da z njimi klepetamo, opravljamo, žuramo in se podpiramo v najtežjih trenutkih, med sabo se pravzaprav ohranjamo žive. Za to se jim je primerno seveda tudi zahvaliti, najprej seveda z objemom, nato pa še morda s srebrno verižico z imenom, ki bo izdelana po meri. Odločite se lahko tudi za uhan ali zapestnico z imenom ali kakšno drugo gravuro. Prijatelji vam bodo za to dragocenost zelo hvaležni. Več o ponudbi verižic z imenom najdete na http://www.myglamshop.si/verizice