Prehransko društvo Blog

Zakaj najeti detektiva?

| 0 comments

Nezvestoba se v zvezah pojavi precej pogosto, ugotoviti če nas boljša polovica res vara pa velikokrat ni lahko. V tem primeru so nam na voljo detektivske storitve. Detektivi se ne ukvarjajo le z preiskovanjem umorov,kot vidimo na televiziji. Običajno je precej lahko ugotoviti ali vas partner vara, je pa res, da smo si ljudje med seboj različni in nekateri to pokažejo prej kot drugi. V primeru da nismo čisto prepričani in nočemo osebe direktno vprašati, so nam na voljo v tem primeru detektivi.

Detektiva lahko najememo kot posamezniki ali kot skupine za opravljanje preiskovalnih storitev. Detektivi pogosto delajo za odvetnike v civilnih zadevah. Podobo detektiva si v javnosti razlagamo povsem napačno. Detektiv veliko svojega časa vloži v zbiranje informacij o osebah ki so skrite ali pogrešane, o dokaznem gradivu, o dolžnikih in njihovem imetju, o uspešnosti in poslovnosti poslovnih subjektov in še kaj bi se našlo. Ko se odločimo za najem detektiva, saj se moramo prepričati, da je res detektiv in član Detektivske zbornice Republike Slovenije. Po pravnem zakonu, oseba, ki ni član Detektivske zbornice ne sme opravljati detektivskih storitev.

V Sloveniji je kar nekaj ljudi, ki se izdaja za detektive in ponujajo detektivske storitve. Stranke, ki najamejo le-te se pogosto znajdejo v nevšečnosti in težavah, do katerih privede ‘detektiv’, ki deluje nezakonito brez licence. Taki detektivi pogosto zabredejo v težave, v katere povlečejo tudi naročnika. Ker detektiv ni član in se pogosto ne drži njihovih načel, velikokrat zabrede v izsiljevanje, grobo ravnanje in še kaj bi se našlo. Ne zanašajte se na poceni detektiva, ki vam bo namesto rezultatov prinesel le težave, temveč raje razmislite ali primer on obravnava osebno in če razpolaga s poceni delovno silo. Seveda pa je dobro da pred najemom detektiva preučimo tudi ostale njegove kriterije, kot so usposobljenost, delovne izkušnje, oprema detektiva.

Leave a Reply

Required fields are marked *.